Zelená dohoda (Green deal) nemá s ekológiou nič spoločné. Je to progresivistická ideológia vedúca k hospodárskemu úpadku a horšej ekológii. V eurovoľbách nevoľte PS, lebo skončíte ako žobráci!

Ľudia masovo zavrhujú smartfóny i sociálne siete a vracajú sa k tlačidlovým telefónom


Print Friendly, PDF & Email

(Ethan Huff, Natural News) Ľudia všade na svete zahadzujú svoje „smartfóny“ a vracajú sa k „hlúpym telefónom“, ktoré sú jednoduchšie, menej digitálne prepojené, a teda príťažlivejšie pre ľudí, ktorí sú už unavení zo sociálnych médií a globálnej technokracie.

Najmä mladí ľudia kupujú „tehly“ a vyklápacie telefóny, aby sa viac spájali so skutočnými ľuďmi v skutočnom živote, na rozdiel od falošného života na sociálnych sieťach.

Sedemnásťročná Robin Westová z Londýna pre BBC News povedala, že „nemá smartfón“, čím sa medzi svojimi priateľmi stala akousi anomáliou. Tento sentiment sa však mení, pretože trend upúšťania od digitálnych technológií naberá postupne na sile.

„Nevšimla som si, kým som si nekúpila tehlový telefón, ako veľmi môj život ovládal smartfón,“ povedala Westová.

„Mala som na ňom veľa aplikácií sociálnych médií a v práci som nebola príliš produktívna, nakoľko som vždy bola na smartfóne. So svojou novou tehlou som spokojná – nemyslím si, že ma obmedzuje. Určite som iniciatívnejšia.“

Westová namiesto nekonečného rolovania po TikToku, podobne ako mnoho jej rovesníkov, používa najnovšie svoj telefón na telefonovanie a príležitostné písanie správ. Zvyšok času žije ako človek, ktorý nie je neustále prilepený k digitálnej obrazovke.

Dokázali by ste žiť bez smartfónu?

Westová urobila rozhodnutie pred niekoľkými rokmi na základe náhleho impulzu. V skutočnosti hľadala nový náhradný smartfón v antikvariáte, keď narazila na starý tehlový telefón.

Cena zariadenia bola len 8 libier (asi 9 eur), čo bol bagateľ v porovnaní so stovkami, ktoré by musela zaplatiť za náhradný smartfón. Rozhodla sa to teda vyskúšať.

Ukázalo sa, že Westovej život sa výrazne zlepšil po tom, čo sa rozhodla pre tehlový telefón namiesto smartfónu. A ako bonus navyše sú jej mesačné účty oveľa nižšie ako kedysi.

Podľa správy softvérovej firmy SEMrush vzrástol počet vyhľadávaní „hlúpych telefónov“ na Googli medzi rokmi 2018 a 2021 o neuveriteľných 89 percent. Odhaduje sa, že celosvetové predajné čísla vlani dosiahli jednu miliardu kusov, čo je nárast oproti iba 400 miliónom kusov v rokoch 2018 a 2019.

„To je porovnateľné s celosvetovým predajom 1,4 miliardy inteligentných telefónov v minulom roku po 12,5-percentnom poklese oproti roku 2020,“ uviedol portál Zero Hedge.

Vo Veľkej Británii asi 10 percent používateľov mobilných telefónov používa „hlúpy telefón“.

„Zdá sa, že móda, nostalgia a predvádzanie sa v TikTok videách majú svoj podiel na oživení hlúpych telefónov,“ hovorí Ernest Doku, odborník na mobilné telefóny z webu na porovnávanie cien Uswitch.com.

Stop Candida

„Mnohí z nás mali ako prvý mobilný telefón pôvodný tlačidlový, takže je prirodzené, že voči týmto klasickým telefónom cítime nostalgiu.“

Na trhoch mimo USA už v roku 2017 Nokia znovu zaviedla do predaja svoj ikonický telefón 3310, ktorý bol prvýkrát uvedený na trh v roku 2000. Pôvodná verzia bola najpredávanejšou mobilnou jednotkou všetkých čias a nová verzia tohto telefónu si naďalej získava na popularite v celej Európe.

„Nokia presadila model 3310 ako cenovo dostupnú alternatívu vo svete plnom špičkových mobilných telefónov,“ vysvetlil Doku a poznamenal, že hoci modely Apple a Samsung môžu byť lesklejšie, Nokia 3310 ich „môže zatieniť v rovnako dôležitých oblastiach, ako je výdrž batérie a trvanlivosť.”

Nová Nokia 3310 vydrží v pohotovostnom režime až mesiac. V porovnaní s tým priemerný smartfón Apple alebo Samsung vydrží iba jeden celý deň s novšou, plne nabitou batériou.

„Predtým som bol vždy prilepený k telefónu, kontroloval čokoľvek a všetko, prezeral si Facebook, správy alebo iné veci, ktoré som vlastne ani nepotreboval vedieť,“ povedal Przemek Olejniczak, poľský psychológ, ktorý tiež vymenil svoj smartfón za Nokiu 3310.

„Teraz mám viac času na seba a svoju rodinu. Obrovským benefitom je, že nie som závislý na lajkoch, zdieľaní, komentovaní či opisovaní svojho života iným ľuďom. Teraz mám viac súkromia.“

Záver: Prečo sú smartfóny nebezpečné pre našu slobodu

Prechod od smartfónov ku tradičným tlačidlovým telefónom má ešte jeden praktický a veľmi dôležitý význam.

So zavádzaním „covid pasov“ a plánovanou implementáciou digitálnych mien centrálnych bánk nám zbavovanie sa smartfónov zabezpečí, že sa nestaneme novodobými digitálnymi otrokmi, ktorí sú všade sledovaní a totálne kontrolovaní.

Nedávno, keď bol v obchodoch zavedený režim „OP“ a kontrolovali sa „covid pasy“ sme vytiahli na skenovanie klasický tlačidlový telefón. Pracovníčka obchodu na nás civela, akoby sme spadli z Marsu a potom sa spýtala, či si z nej robíme srandu. Akú srandu, ohradili sme sa?

My sa nesmejeme z jej telefónu, tak ani ona sa nemá právo udivovať z nášho telefónu. Veď tak by to malo byť. Ak chcú skenovať telefóny, tak nech skenujú, ale aj tlačidlové. Nikto predsa nemá povinnosť vlastniť smartfón! Do obchodu nás nakoniec nepustili (ich chyba, prišli o tržbu).

Inokedy sme zasa šli do kina v čase, keď sa zbierali telefónne čísla návštevníkov pre potreby „trasovania“ kontaktov. Keď sa nás pracovníčky kina spýtali na číslo telefónu, odpovedali sme, že telefón nemáme, že my komunikujeme telepaticky. Boli samozrejme zaskočené, no už dali pokoj, viac nedobiedzali.

Takže, aj takto humorne sa niekedy dá ísť proti tyranii. Nepodceňujte však tento dôležitý aspekt digitálnej tyranie, lebo čoskoro môže byť už neskoro! Smartfóny sú, dá sa povedať, jej najdôležitejšou súčasťou. Zaviesť totalitu bez nich nebude možné.

Prírodná liečba osteoartritídy

Autor: Ethan Huff, Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. Tlačítkový telefón môže mať slušnú batériu aj displej. Je menší a hrubší ako akýkoľvek smartfón, preto ho možno nosiť vo vrecku a nič sa mu nestane. Na hudobné zvonenie treba kartu za pár eur.

    • KOVIDBARÓN!

      ,,,,smartíky sú určené pre široké masy nevedomích robošov,roboši sú rakovinou tejto planéty-lebo sú to sluhovia elít-globalistov-ničiteľov,,,,keď som videl po prvý krát smartfónik-tak som hneď vedel,že toto nieje telefón,ale minipočítač s internetom s foťákom,,,,a teraz je to ešte aj peňaženka a kreditka,,,,a ešte aj vrah svoho držiteľa,,,,

      • Miroslav Čižmár

        A čo iné mám robiť v robote, keď sa nudím?

        • Naser šéfa a nebudeš sa nudiť.

          • Miroslav Čižmár

            Ten je už dávno nasratý. U nás je to tak, keď makáš, dajú ti viac práce, a keď sa flákaš, tak ti chýba motivácia, a dajú ti ľahšiu prácu.

          • Viete podľa čoho viete, že váš šéf je sprostý človek?
            Lebo vás prijal do zamestnania!

          • Miroslav Čižmár

            Šéf za to nemôže, prijalo ma personálne oddelenie.

          • Miroslav Čižmár

            Šéf ma nemôže ani vyhodiť, lebo má nad sebou vyšších šéfov, a prišiel by o prémie za to, že ma nedokázal motivovať. Jediný spôsob ako sa ma zbaviť je povýšiť ma. Takto sa idioti dostávajú do čela firiem.

          • MČ – „Šéf ma nemôže ani vyhodiť, lebo má nad sebou vyšších šéfov, a prišiel by o prémie za to, že ma nedokázal motivovať.“

            No to mi pripomína sektu – či?

            “ Jediný spôsob ako sa ma zbaviť je povýšiť ma.“ = delegovať na teba to padajúce hovno.

            „Tvoj projekt ti schvália vtedy, keď nebudú zaň niesť zodpovednosť a v prípade úspechu budú mať na ňom svoj podiel“ – cca Rogerovo pravidlo.

            „prijalo ma personálne oddelenie.“ – no moment moment – personálne oddelenia riadia bossovia tak, aby ich nikto NEPRESKOČIL!!!

            Skutočný dobrý výber dokážu urobiť externé personálne agentúry podľa kritérií – zadaní cieľov – výsledku považovaných „akcionármi“ /len ako t. t./. He – ale v tom spočíva aj ich odrb – že vieš čo chcú a ty im to dáš! Lebo oni sú manipulátori – motivační – a ty musíš byť väčší od nich. Inak takto som sa dostal na prácu snov a bol som tak dobrý – aj kolegovia – že sme boli ako vážna konkurencia v mediálnom boji o kontrolu prostredia ako médium zlikvidovaní. A to sme boli ľudia „z ulice“ – ale tá agentúra tomu rozumela – výber talentov – nie diplomov. V tom je rozdiel medzi personálnym oddelením a personálnou agentúrou. Odbočím – koľko debilov bossov vyštve stoky kvalitných ľudí z firmy len preto, aby ich niekto nepreskočil? Preto treba vždy zásadne oddeliť vlastníkov firmy od riadenia firmy! Vlastník firmy, ktorý chce zároveň menežovať – absolútne nechápe riadenie a delegovanie.. To môže robiť ako živnostník. A to je iný level robenia „na kolene“.

        • zaziadaj o viac prace….

        • Nájdite si prácu – poslanie nech prospievate spoločnosti a nie zamestnanie kvôli €.

        • chod na zachod a par krat si ho vyhon,

      • Israismael

        Navrhnuté sú pre Nový svetový systém.. Pre systém tzv šelmy… Môžete sa smiať poniektorí koľko chcete.. Tento systém sa stane skutočnosťou ak ľudia budú ako múmie a nič sa nespraví pre to, aby nás tento NWO poriadok nezotrocil… Do 2 rokov a možno aj skôr ho mame tu ako na,, koni“… Chytré telefóny smartfoniky sú určenéa navrhnuté pre systém kontroly ludi..

  2. Mozem potvrdit clanok zo svojej skusenosti. Mam 3310 a sice som nebol zavisly na smart telefone, vedel som si tam precitat nejake clanky ked som sa nudil napr cakanim na niekoho. Ale odrazu mam telefon len na telefonovanie a ako hodiny a stojite pri ceste cakate na kolegu a vsimate si okolie a zistite ze okolo vas sa deju veci ktore ste kedysi vnimali ale so smart mobilom uz vnimate len virtualnu realitu.
    Pre mna dobry tah, aj ked mam doma stale smarfon a ked potrebujem prehodim kartu.

    • kartu si kúp novú, nechaj si oba telefóny

    • KOVIDBARÓN!

      ,,,,smartíky sú pre idiotov,ktorím netreba prírodu a ani ľudský svet,,,,stačí im kreditka a preplnené supermarkety a robiošnafťáky s nulovou spotrebou robošnafty,aby mohli s týmito smetiakmi znečisťovať túto planétu-znečisťovaním sa myslí ich výroba,používanie,údržba a likvidácia,,,,roboši-budete pedálovat až sa z vás bude iskriť,,,,

      • Treba si uvedomit ako nam utahuju opasky. Ja ako zivnostnik ktory neni sikanovany zamestnavatelom som musel prejst na virtualnu pokladnu kde musim mat internet a teda bud wifi alebo smartfon kde pozdielam wifi. Cize ssom bol priamo dotlaceny k „pokroku“.

  3. Ja to len,schvaľujem. 💝💝💝

  4. Mám Samsung 5610 a spokojenost .Dostala jsem ho nový a dělá super fotky. Nejvíc využívám telefonování, občas budík, kalkulačku,foťák a občas rádio /média nemusím/ https://www.mobilnionline.com/sites/default/files/proizvodi/mobilni-telefoni/samsung-s5610-primo-zlatna_2.jpg

  5. „Tehla“ to rozhodně není Samsung 5610 je šikovný malý snad nejlepší telefon co jsem doteď měla. Jeho rozměry : 119 × 50 × 12,9 mm,
    91 g

    • KOVIDBARÓN!

      ,,,,mobilný telefón sa tak volá preto-lebo je určený na telefonovanie,tie ostatné sú určené na špoehovanie a ukládanie kompletných dát o svojom držitelovi,,,,ty potrebuješ starou motorolou tzv.tehlou z roku 1994 po hlave.

      • TairikuOkami

        Moj stary vyklapaci vydrzal 8 tyzdnov na jedno nabitie, Po 2 rokoch uz Len 6 tyzdnov. Ake bolo moje prekvapenie, ked som zistil, intelligenty musim nabijat aj 2x denne, resp ho mat nonstop na kabli.

  6. Najlepšia výhovorka ako vydrbať s kamarátom – zrušiť schôdzku – „nemohol som sa ti dovolať“, lebo nemáš pri sebe mobil – debil!

    Tam kde funguje mobil – neplatí slovo! Podľa ojebávania v mobiloch viete, kto sú ešte vaši priatelia!

    • Chceš priateľa? Kúp si psa.

      • Chcete sa stať otrokom svojho psa? Tak si ho zadovážte! Keď vypukne apokalypsa – rozmožené svorky túlavých psov budú vašimi najväčšími nepriateľmi!

        • Galaxia andromeda

          Najväčším nepriateľom Vam bude s prekvapením človek, nie pes ani svorky psov to Vam na 100 percent môžem garantovať.Otazka vsak znie bude to ešte človek?

          • humanoid?

          • GMS neustále vytvára duálne súperiace koncepty – národný socializmus /naci/ vs. Internacionálny socializmus /boľševizmus/ a testuje ich efektívnosť a výkon na Zemi.
            Teraz potrebujú proti sebe postaviť dva koncepty – s ľudským typom psychiky a s transhumánym AI typom psychiky. Testom má byť – podľa Pjakina – 2. holokaust židov – pri ktorom neprejde ten ľudský typ psychiky – a židov ako perifériu moci GMS majú nahradiť scientológovia – a transhumanizovaná civilizácia.
            Lebo demokracia je najobtiažnejší spôsob vládnutia na Zemi! My tu už musíme zabudnúť na pseudodemokraciu! Nacizmus a fašizmus sú nástroje riadenia, ktoré majú zlikvidovať ľudský typ psychiky a nasunúť transhumanizáciu človeka.

            Takže čiastočný súhlas. No dobre – začneme tých psov požierajúcich začipované mŕtvoly loviť a konzumovať?

            Starý vtip zo socíku…

            „Dobrý deň mladá pani – to máte ale krásneho psíka – to je chrt?“
            „Ano – ruský!“
            „A vie behať naozaj rýchlo?“
            „Áno!“
            „Tak ja vám pani dám 500 korún keď prebehne cez Brodské!“
            ————————
            Poznámka – obec Brodské je známa výrobou psých klobások, resp. že do tých bravčových sa tam tradične pridáva psie mäso namiesto mäsa z mladých býčkov – prát – pojivo. S tým súvisí aj nebezpečné požretie svalovca – lebo túlavé psy lovia potkany, tak ako aj ošípané. Mal som spolužiačku z Moravy, ktorej rodina len na tento účel chovala mladého ovčiaka. A slintala o predstave tejto dobroty.
            ————————————————
            31.12.2003 ma na mojej tradičnej rozlúčke s Dunajom napadla časť s približne 20 a viacčlennej svorky, ktorú tam prišiel vyvenčiť nejaký blbec z útulku pri – tipujem – rakúskych hraniciach. A tiež to bola možno potrava pre inde chované tigre. Psy útočia na slabiny – rozkrok – kolennú jamku – tam je cieva, ktorú keď vám prehryznú – ste mŕtvi do 11 minút. Zvládol som to bez zbrane znalosťou kynológie, pokojom a autoritou protiútoku – pes /pitbulo-lovecký kríženec/, ktorý mi zaútočil na podkolenie skončil po karate výkriku paralyzovaný strachom rozpleštený na moste a pošťal sa – čo svorka zaregistrovala že vodca „je v p.či a teraz čo“. Ten chovateľ začal medzitým privolávať z vyše 100-metrovej vzdialenosti psy a to zároveň začali tie najväčšie len vyliezať z toho ich modrého pikupu. A aj s jedným slovenským čuvačom nie je sranda!

            Čiže – ozbrojil som sa vyplaveným ťažkým kusom nohy z viniča – budzogáňom – a dal si čas, než odídu z toho priestoru – a to som potom cestoval v autobuse a to auto pred nami.

            Po príchode do Petržky som to išiel oznámiť na políciu – že tu vzniká potenciálne nebezpečná situ – nemusel som to byť ja, ale cyklisti, deti. Policajt ma s tým poslal do prdele – že sa mi nič nestalo. Odvtedy do prírody s trackingovou palicou – stará dobrá socialistická oceľ-duralová a „relatívne“ bojový nôž. Kto sa bojí, nech nechodí do lesa, lebo v lese je strach cítiť na kilometre.

            Čiže – už ma nebaví okrikovať psov a starať sa najprv o ich granule a až potom o seba. A psy sú častým zdrojom stálych susedských konfliktov. Mám len jedny nervy. To, čo dokáže poničiť pes vám zlodej neukradne. A zdržte sa komentárov o hlúpych majiteľoch psov – aj psy vedia byť riadne hlúpe. A potom čo s tým. Lebo ide aj o tú dominanciu v tíme. Stačí ochorieť a pes, ktorý súperí o postavenie v svorke – vás alebo slabšieho člena rodiny môže napadnúť. O tom sú „psie kúsky“.

        • vyborny komment,ludia su opravdu otrokmi tychto zvierat a potom ked psisko zdochne, lebo ho krmia suchymi chemikaliami este placu a dokonca robia funeral

      • Miroslav Čižmár

        Kúpil som psa, a na mobil mám čas už iba v práci.

        • Pes ťa donúti hýbať sa a zvyšuje sebavedomie.

          • Miroslav Čižmár

            Teraz mám dôvod chodiť na prechádzky.

          • MČ – teraz máš „dôvod“ cez psa si nájsť kamarátku – zapriadnuť. Môj kamarát si kúpil psa vyslovene preto, aby zbalil jednu psíčkarku. Nezbalil! Sex sú „smiešne pohyby“ – no ale pozorovať psíčkarov, ako nimi lomcuje pes na vôdzke je ešte smiešnejšie. No a ešte kričať po psovi „pocem pocem pocem“ je potenciálna strata autority. Ako chlap skôr zbalíš psíčkarku tým, že sa prihovorí jej psovi, skamarátiš sa s ním, ona sa bude cítiť bezpečne – „keďže pes je filter dôveryhodnosti lebo vycíti dobrého človeka“ – a určite aj jeho klobásu!

          • Miroslav Čižmár

            To bol nápad mojej ženy kúpiť psa. Teraz spolu chodíme na prechádzky do parku. Predtým sme chodili vonku len na pivo.

          • MČ – Jiránek, karikaturista, ktorý prispieval do českej Mladej Fronty – analógia Smeny za socíku – stvoril bohovský kreslený vtip – „Vemte svou ženu do společnosti – vemte ji na pívo!“

            Neviem to nájsť konkrétne, tak len orientačne…
            https://duckduckgo.com/?q=vladim%C3%ADr+jir%C3%A1nek+vtipy+o+pive&t=h_&iax=images&ia=images&iai=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FDe_BI5eWAAI5Fci.jpg

    • KOVIDBARÓN!

      ,,,,psa si nekupuj,lebo o rok-či max dva by si ho musel zjesť od hladu,,,,kúp si radšej knihu,alebo dojnú kravu,,,,knihu zapáliš a zajreješ sa ak udrie ruská zima bez plynu a na krave sa aj odvezieš-možno aj na západnýzápad,,,,

  7. Kdo vymyslel tu „cihlu“? To kvůli tvaru? Iphone váží 174 g, moje Nokia 1680 74 g.

  8. KOVIDBARÓN!

    ,,,,vracajú sa ku starým modelom tlačítkových mobilčekov,alebo ku tým súčasným prečipovaným mobilčekom????,JA som smartík nikdy nemal a mám iba starý model čiastočne dotykového-lebo ak sa ho dotýklam,ani sa mu nechce reagovať a pred tým som mal tvrdohlavo od nova cca 14-15rokov! raritnú špičkovú a skoro nezničiteľnú motorolečku V9 minimálne dvakrát utopenú,x-krát spadnutú a x-krát zmoknutú,,,,a zažilo to aj cestu do oslintaného ženského lona,,,,temnota nedokáže existovať bez pokrmu zo svela,svetlo je stvorené z temnoty,prázdnoty a ničoty ako jej sluha-rovnováha je podstatná,aby niečo mohlo fungovať dlhšie,inak by sa svetlo či temnota samé zničíli a nebolo by ničoho,lebo by chýbali vezby a zdroje,,,,temnotu predstavuje v ľudskom svete žena a svetlo muž,muž je pritom ako silnejší podriadený žene a žena ako slabšia a menej dokonalá vie s mužom manipulovat,,,,je to hlavolam a labyrint k vyššiemu poznaniu a chápaniu-kľúč k životu existencii a zároveň ku zrodu nového a pritom zničujúceho predošlého-vznuku a zániku,tu sa strieda odpradávana logika s nerozumon k uchovaniu podstaty zbytočného,,,,ten ukrižovaný to pomenoval láskou,,,,láska je chvíľkové uspokojenie niečoho čo zabíja čas,,,,

  9. „Polská televize odvysílala mapu rozdělené Ukrajiny, Polsko má v plánu využít ruské “pomoci” a vzít si zpátky Halič, Volyni a Lvov s přilehlými regiony a Kyjev za odstoupení území Polsku dostane veškerou vojenskou pomoc právě skrze Polsko! Varšava o víkendu potvrdila, že má souhlas USA k dodání polských stíhaček Kyjevu! A hlavní otázka je na stole, proč Ruská armáda nezahájila denacifikační operace právě na západní Ukrajině, kde je Banderovců úplně nejvíce? Jsme svědky domluveného porcování Ukrajiny? Jedině rozporcovaná Ukrajina bude neškodná Ukrajina? Mapy naznačují konečné řešení!

    Situace okolo Ukrajiny se začíná ubírat opravdu nevídaným směrem. Polská televize TVP1 totiž ve čtvrtek večer odvysílala reportáž [1], ve které byla zobrazena mapa rozdělené Ukrajiny, na které byla západní Ukrajina v čele se Lvovem, Haličí a Volyní připojena k Polsku, zatímco Rusko si připojilo celý jih a východ Ukrajiny včetně Oděsy a Charkova, zatímco Ukrajině má zůstat jenom vnitrozemí okolo Kyjeva a bez přístupu k Černému moři. Mapa podle informací pochází ze strategických map a plánování polského generálního štábu, který informaci nepotvrdil a ani nevyvrátil.

    Za normálních okolností bychom mohli říct, že jde o hoax a dezinformaci polské televize, která někde vytáhla od nějakého polského důstojníka kdejakou mapku a tu uveřejnila s cílem vyvolání šoku a chaosu. Něco takového by přece nikdy Kyjev nedovolil a ani Moskva by nedovolila porcování Ukrajiny, celé je to nesmysl a mohli bychom to rovnou zavrhnout, kdyby ovšem nebyly k dispozici indicie, které naznačují, že ta mapa vůbec nemusí být až takový nesmysl, jak by se mohl zdát.“

    „Ruská armáda od počátku operace se západní Ukrajině zcela vyhýbá, jako kdyby s ní už nepočítala

    Naproti tomu Azov a Aidar operují hlavně na jihu a východě Ukrajiny, takže těch se to netýká. Všechny ruské fronty na Ukrajině kopírují celkem 5 hlavních frontových linií. Ani jedna z nich se ale netýká západu Ukrajiny, centra neonacistů. První z nich je fronta na Donbasu s cílem vyčištění regionů DLR a LLR. Druhá fronta je v Charkově. Třetí fronta ze severu míří na Kyjev a čtvrtá a pátá fronta z Krymu míří dvěma směry, jedna na západ směrem k Oděse a Podněstří, a druhá z Krymu míří na východ k Mariupolu a Donbasu na pomoc první frontě. Když se podíváme na všechny válečné mapy, Ruská armáda úplně rezignovala na západ Ukrajiny. Rusové tam pouze posílají řízené rakety na sklady a výcvikové tábory žoldáků, ale to je všechno.“
    https://aeronet.news/polska-televize-odvysilala-mapu-rozdelene-ukrajiny-polsko-ma-v-planu-vyuzit-ruske-pomoci-a-vzit-si-zpatky-halic-volyni-a-lvov-s-prilehlymi-regiony-a-kyjev-za-odstoupeni-uzemi-polsku-dostane/
    ————————–
    Znovu opakujem údajné vyhlásenie ruskej strany, že po odoslaní slovenskej S-300 na Ukrajinu Rusko nebude garantom územnej celistvosti Slovenska!

    • a na Zakarpatskú Rus si brúsia zuby maďari

    • Na Kyjev už nie je fronta, rusi rozumne ustúpili. Od začiatku to bola blbosť. Písal som to, keď si všetci mysleli že rusi vyhrajú za pár dní. Armáda s niekoľko 100-tisíc vojakmi nemôže obsadiť veľkú Ukrajinu.
      Bojuje sa na východe, kde zabíjali rusov, a tí zachránení rusi sú oporou ruskej armády. Je tam vytvorený štát, lebo Donbas má svoju armádu a políciu. Na západe je situácia opačná.
      Ak Rusko nezabezpečí výcvik armády, bude málo efektívna. Viď poškodenie lode Moskva protilodnou raketou z Ukrajiny. A táto 3. malá vlastenecká vojna môže trvať dlho.

      • Nevies o tom nic co sa tam deje, ani preco ustupili, ani ako bola znicena ta lod, ale hlavne ze tu ides vypisovat co je rozumne a co nie.

        • Ukrajina sa má stáť Antiruskom! V tom je problém v donbaskom kotli – ak tam Rusi zlikvidujú 100 tisíc Ukrajincov – bude z toho niekoľko storočná nenávisť!

          Strategická analógia – keď podnecovali vo VVV sovietskych vojakov znásiľňovať ženy na nimi dobíjaných územiach! Kto to podnecoval?
          A kde sú príčiny niekoľko generačnej nenávisti „západu“ proti Rusom? No v súdruhovi židovského pôvodu Erenburgovi – dnes prebiehajú rovnaké procesy riadenia s dlhodobým dopadom proti Rusom!

          Mať kontrolu nad všetkými peniazmi je nevyhnutné, ak chce vládnuca trieda …
          [Prehľadávať doménu badatel.net] https://www.badatel.net › mat-kontrolu-nad-vsetkymi-peniazmi-je-nevyhnutne-ak-chce-vladnuca-trieda-dominovat-svetu
          V inom letáku Erenburg podnecoval ruských vojakov: „Zabíjajte, zabíjajte statoční vojaci Červenej armády, zabíjajte. V Nemcoch nie je nič nevinného. Počúvajte rozkazy súdruha Stalina a zadupajte fašistické beštie do ich dier. Silou zlomte rasovú aroganciu nemeckých žien. Vezmite si ich ako svoju právoplatnú korisť.

        • Kraken, ty truhlík, ty si všade bol a všetko videl, a kde si nebol tak sa tam chystáš?

    • S-300 uz bola znicena,

  10. „…. Nikto predsa nemá povinnosť vlastniť smartfón! Do obchodu nás nakoniec nepustili (ich chyba, prišli o tržbu)….“
    Nacisticka vláda to vie veľmi ľahko využiť.. .. Kým nemáš smartfón nebudeš mať prístup k účtu so svojími digitálnymi peniazmi…. A iné veci ako zdravotníctvo, úrady, pošta a podobne. A mimochodom, ako bude taky človek platiť za svoje nákupy?
    P. S. Tlacitkovy telefón používam už 3 roky.

  11. Veď predsa ak vlastníte Smartphone nikto vás nenúti využívať sociálne siete! Ja taký mám a nie som na žiadnej.

  12. mariankosmac

    Už asi mesiac a pol nesledujem správy, lebo som mával nočné mory o Ukrajincoch. Pritom ma to zas tak netrápi, mám dosť svojich trápení a depresií a dianie niekde vo svete a na Ukrajine je pre mňa druhoradé. Ani si nepamätám o čom vlastne tie sny sú, proste po prebudení mám v hlave slovo Ukrajina, Ukrajinci. Tak mi to fakt už pripadá akoby na nás vysielali nejaké podprahovky aby sme mysleli na UK a Ukrajincov. A niekde som aj počul že podprahové myšlienky dokážu ľuďom podsúvať pomocou smartfónov aj keď neviem presne ako a možno je to nejaká blbosť.

    No ja ostanem u smartfónu, aj keď má svoje nevýhody, v niektorých situáciách sa blbo ovláda, je to odporná placka a nesmiete sa dotknúť prednej časti aby ste niečo nestlačili (hlavne tie bezrámikové smartfóny sú otrasný vynález). A taký Samsung S4 mi raz vypadol z vrecka na teplákoch vonku na betón a bolo po ňom – idioti, prečo robia tie vrecká tak plytké? No už som za život zničil rôznymi spôsobmi (niektoré odišli samé) asi 10 smartfónov a 20 tlačidlových telefónov, takže s tou životnosťou je to sporné.

    • Nejdez pred spaním, nebudeš mať strašidelné sny.

      • mariankosmac

        Hladný sa ťažko zaspáva (a možno nie a je to len sugescia). Ale je pravda že by bolo dobré si zvyknúť, pre prípad že by bol nedostatok potravín. Ukrajincov je plno v každom dedinskom Lidli, všetko nám vyžerú.

        • Na Lidli boli pre mňa v Blave zaujímavé technické „čačky“ v akcii – rôzne nie potraviny – krásne švédske a škótske deky, nástroje – námornícke mosadzné ďalekohľady, záhradnícke nástroje a pod. Príšerné fronty – veľa krát som tam nechal nákupný vozík a vynadal im. Rozdiely medzi deklarovanými cenami a skutočnými – neustále reklamácie. Zamestnanci chudáci. Kaufland a Lidl vlastní rovnaká skupina.

          DISKOMFORT!

        • Večer sa je niečo ľahké, aby to rýchlo opustilo žalúdok.

      • Miroslav Čižmár

        Čo je ťažšie, nejesť pred spaním, alebo nespať po jedle?

      • zle spelovanie,mal si povedat NEZER,pred spanim

  13. Celé je to o tom, mať zasa veci pod kontrolou. Nenechávať to na algoritmy. ktoré si niekto šteluje podľa seba.

    Telefón nemám. Ak treba poprosím, zaplatím.

    • Telefón /mobil/ som si kúpil až po presťahovaní na dedinu – v Blave len karta a búdka 15 m od baráku. Chcel som byť zastihnuteľný aj z technologických dôvodov, prípadne kvôli určitým problémom. Dnes mi nezavolá „nikto“ – pokiaľ nezavolám ja. Resp. sem tam firemné volania – telemarketing.

      Telefón JE NÁSTROJ KONTROLY! Rodičia kontrolujú deti – deti rodičov. Výhoda pejdžeru je, že nebudete nakladať svoju roztečenú matku do čierneho vreca lopatou.

      Keby ste mali naštudovaný Časový Menežment – tak ešte v 80. rokoch bol najväčším zlodejom času manažéra – telefón! Lebo informačný proces je riadiaci proces a manažér bol priklincovaný telefónom!

      Tákže áno – mobilnými telefónmi „oslobodili“ manažérov v riadiacom procese – ale je tu otázka – to každý debil vlastniaci mobil na tejto planéte je TOP manažér – alebo riadený podriadený?!

      Lebo keď nič neriadite – je vám mobil na hovno! Leda, že chcete byť riadený! Chceš pokecať?! Napíš, stretni sa! Na čom je založená stratégia Easy karty Telekomu? No na emergentných volaniach – na strachu! Že pre istotu!
      Keď dostaneš infarkt – nezavoláš! Keď ti začne horieť barák – musíš vypadnúť! Keď bude povodeň – vedia to všetci.

      Slovak Telekom tlačí na likvidáciu ich produktu EASY – pretože je pre ľudí najefektívnejší – nie kvôli dátam, ale kvôli zmyslu telefonovania. Lenže oni ponúkajú stále viac a viac dát! A keďže najväčším zlodejom času manažéra – jeho aj životného času – je telefón – síce odstrihli šnúru, ale priklincovali nás ponúkanými dátami! HD sťahovanie – na čo je to komu, keď film trvá stále len tie 2 hodiny a nie 4 hodiny a ja chcem počuť príbeh a prípadne ho vidieť. Celé to HD je umelé zmnoženie pixel – nie prepis kinovej kvality filmu. Čiže aj 5G je zámienka na sťahovanie „sušeného mlieka“?

      Oni menežujú náš čas – oni nás kontrolujú!
      Kúpte si vysielačky s dosahom povedzme 20 km a budete v kontakte s „keby niečo“. Lebo analóg nepotrebuje pokrytie!

  14. „Ľudia masovo zavrhujú smartfóny i sociálne siete a vracajú sa k tlačidlovým telefónom“ – naozaj ? nejako som si nevšimol …..

  15. No to jim to ale trvalo… Matlafon jsem nikdy neměl a ani mít nebudu. Stačí, když jsem na chatě kvůli rozvržení prací nucen na smradfounovi přítelkyně najít radar se srážkami a občas mám pocit, že mi to zařízení „upadne“ na zeď… Skáče si tam, co chce. A o asociálních sítích ani nemluvě, tam nejsme a nebudeme ani jeden. Je to jen jeden z nástrojů debilizace společnosti.

  16. Niečo k Great reset:
    https://necenzurovanapravda.cz/2022/04/nejen-who-ale-take-osn-se-jiz-pripravuje-na-jednu-globalni-svetovladu-nikym-nevolenych-korporaci/
    https://necenzurovanapravda.cz/2022/04/jak-si-globaliste-planuji-vytvorit-z-lidi-poslusne-loutky-a-jakou-roli-v-tom-hraje-madridsky-klub/
    https://necenzurovanapravda.cz/2022/04/v-amsterdamu-se-vcera-konala-demonstrace-proti-velkemu-resetu/ !
    Inými slovami, kurvy napredujú a ľudia nie a nie sa prebrať… aspoň Holanďania začali na rozdiel od vykastrovaných slovenských opozičných politikov (česť výnimkám) ! Máme tu poriadne ticho pred búrkou, kým reset neprepukne naplno, ale ešte musia prebehnúť prípravné fázy, aby ovce spracovali na prijate tzv. spoločenskej zmluvy zotročenia, ktorú navrhnú „na vyriešenie všetkých problémov a vytvorenia krásneho života na planéte“… Najskôr musia KURVY doviesť ľudí do biedy, zúfalstva, strachu… a pripraviť ozbrojené zložky na udržanie vládny šlapiek – bábok !

  17. P.s.: V Poľsku inkluzívni americkí pätolizači už spustili predbežca Veľkého resetu, zameraného na likvidáciu malých a stredných podnikov pod názvom „Polski lad“… Demontáž Poľska oblbnutého Ukrajinou (po covide) úspešne napreduje… ale aj tu sa ľudia ako vidím už zobúdzajú… hoci je tu rovnaká cenzúra, prenasledovanie a nálepkovanie ako v slovenskej gubernii s respirátormi pre kokotov ! ;o)

  18. Marek Košice

    Ja sa len obávam, že keby som si teraz taký „hlúpy tlačidlový mobil bez androidu a internetu“ kúpil (nový, za 30€ celkom slušný…), tak o rok mi bude nanič, lebo budem musieť skenovať QR kódy, alebo platiť mobilom, lebo nebude hotovosť (dobre, bude karta, ale možno už ani tá…)
    KIEŽ BY SOM SA MÝLIL….

    • Čím viac ľudí bude platiť hotovosťou a čím viac ľudí nebude mať smartfóny, tým ťažšie sa im niečo také bude zavádzať.

      • Bezhotovostný styk sú reťaze našeho budúceho otroctva a hotovosť je jeden z pilierov našej slobody…

    • Nie je to také jednoduché preskočit okamžite na digitálne platby a zrušit hotovost.To nás iba tých pár idiotov snaží presvedčit o tom.

  19. smarfon nikdy nebol mojim vlastnictvom… a ani mi nikdy nechybal

  20. ANDĚLÉ NEBE VARUJÍ PŘED OČIPOVÁNÍM A ZOTROČENÍM LIDÍ !

    Dnes probíhá duchovní válka o duše, kdo se přidá na stranu Pána Ježíše Krista anebo kdo na stranu Šelmy. Kdo i dnes přes všechny tyto kvalitní informace neprohlédl, tak jim dávám informace další.

    Zrychlují se aktivity Sil temna za přispění většiny lidí. Záměr je očipovat KAŽDOU VĚC A KAŽDÉHO ČLOVĚKA. Více na http://www.neocipuj-se.cz -sdělení 1622 – PETICE PROTI ČIPOVÉ TOTALITĚ .

    Každý, kdo NEUDĚLÁ NIC proti tomuto systému, SI JEJ VYZKOUŠÍ NA VLASTNÍ KŮŽI, A TAK POZNÁ, CO SI SVÝM NEGATIVNÍM – PASIVNÍM, LIKNAVÝM A NEROZHODNÝM POSTOJEM PŘIPRAVIL. BUDE NA TOM HŮŘ, NEŽ ZVÍŘÁTKA Také v Bibli – Apokalypsa sv. Jana – je informace o tomto systému:„ A (bestie) učiní, že všichni, malí i velcí, bohatí i chudí, svobodní i nevolníci, dostanou znamení na pravou ruku a na čelo. Aby nikdo nemohl kupovat ani prodávat, jenom ten, kdo má znamení nebo jméno bestie, nebo číslo jejího jména (666).“ Toto se dnes, jak vidíte, naplňuje. Napřed testování potom očkování a nakonec čipování. http://www.neocipuj-se.cz .

    Řešení je práce na sobě a jak? Máte to tady a níže uvedených webech: http://www.nebeska-univerzita.cz

    Dochází k velkým změnám, a každý je pocítí a uvidí, resp. již je vidí a cítí, bez ohledu na víru apod.

    Proto je dobré nastoupit na ten správný vlak a včas, aby neujel – to je zpráva pro každého člověka.

    Pro ty ostatní tu jsou možnosti typu:

    Zager & Evans – In the Year 2525

    https://www.youtube.com/watch?v=zKQfxi8V5FA

  21. Hakuna Matata

    mam smartfon a zvazoval som „tehlu“, hlavne kvoli google spiclovaniu, ale moj smartfon ma vobec neovlada. pouzivam ho len na volanie(a to naozaj minimalne) a sms, ako klasicky telefon, a zopar hier ak niekde prilezitostne cakam. ale prilezitostne alebo ak cestujem tak je dolezity fotoaparat a tiez mapy pripadne bolt/uber/… takze pri smartfone ostanem. je to o cloveku na koniec, nie o technologii. ale hlavne mladi, genZ, dnes naozaj potrebuju izolaciu od internetu a socialnych sieti pretoze oni nezazili svet bez toho, ako genY, takze im chyba nadhlad a preto si myslim ze je to pre nich uzitocne, ako aj bolo pisane v clanku…ale to google spiclovanie ma serie stale ale bez google app store si clovek nestiahne potrebne aplikacie lebo na fdroide proste nie su. takze je clovek nuteni byt otrokom googlu alebo applu.

  22. Mám iba tlačítkový na kartu.Kúpim za 10 eur eazy kartu a vydrží mi celý rok.Telefon mám na telefonovanie,a na fotenie foťák.Rozprávat sa s niekým je lepšie z očí do očí.Neviem,možno som pre druhých primitív,ale svojim spôsobom vybavím všetko potrbné.

  23. Dobrý den,
    váš článek mě velice potěšil, jsem rád, že nejsem sám. Já používám tlačítkový telefon po většinu života, smartphone jsem nikdy neměl, ani účet na sociálních sítích. Na počítači udělám spoustu tvořivé práce, ale smartphone a sociální sítě jsou jen ztrátou času. Preferuji soukromí, proto ignoruji soc. sítě a mobilu nehodlám otročit.

Pridajte komentár

*