Zelená dohoda (Green deal) nemá s ekológiou nič spoločné. Je to progresivistická ideológia vedúca k hospodárskemu úpadku a horšej ekológii. V eurovoľbách nevoľte PS, lebo skončíte ako žobráci!

Varenie s týmto olejom, uvoľňuje toxické látky spôsobujúce rakovinu


Print Friendly, PDF & Email

Varenie s kanolou uvoľňuje viac toxických látok spôsobujúcich rakovinu než akýkoľvek iný typ oleja

Olivový olej sa pripravuje z olív, arašidový olej sa pripravuje z arašidov, kokosový olej sa pripravuje z kokosových orechov a kanola olej sa pripravuje z repkového semena.

Kanola je hybridný názov, ktorý označuje kanadský olej, lebo sa pestuje, spracováva a vyváža väčšinou z Kanady. Na rozdiel od toho, čo ste možno počuli, existuje niekoľko dôvodov, prečo sa vyhnúť kanola oleju.

Bohužiaľ, šikovným marketingom a presvedčivými reklamnými kampaňami sa úspešne podarilo presvedčiť milióny ľudí, že kanola olej, pokiaľ ide o varenie, je v skutočnosti zdravou voľbou.

Používa sa aj v mnohých rôznych potravinách, a to najmä vo veciach, akými sú margarín a spracované potraviny.

1. Insekticídy sú zlé pre vaše zdravie

Vieme, čo si pravdepodobne myslíte. Poviete si, že poľnohospodári po celom svete postrekujú svoje plodiny pesticídmi, takže čo je až tak prevratné na tom, ak postriekajú aj svoje lány s repkou olejnou.

Nuž, v prvom rade, my by sme vám poradili, aby ste sa držali čo najďalej od všetkých potravín, ktoré boli striekané. Napriek tomu nie je to to, čomu by sme sa chceli venovať v tomto článku.

Dôležitejšie je to, že samotný repkový olej je pozoruhodne dobrý pesticíd. V skutočnosti je to kľúčová zložka mnohých „nechemických“ pesticídov.

2. Takmer každý repkový olej sa vyrába z geneticky modifikovaných plodín

Geneticky modifikované potraviny boli vždy kontroverzné; ako predtým, tak aj teraz. Genetická modifikácia umožnila poľnohospodárom dopestovať výrazne vyššiu produkciu než kedykoľvek predtým.

Vzhľadom na to, že počet obyvateľov celosvetovo medziročne naďalej narastá, prevláda názor, že geneticky modifikované plodiny nám pomôžu vyhnúť sa budúcemu potenciálnemu nedostatku potravín. O tom by sa dalo znovu diskutovať.

V každom prípade sa však teraz nebudeme zaoberať všetkým. Spotrebiteľ povie, že urobí všetko, čo je v jeho silách, aby sa vyhol konzumácii geneticky modifikovaných potravín.

Pre nás to je jedným z dôvodov, prečo by sme sa mali vyhýbať kanolovému oleju. Viac ako 90% všetkých kanolových olejov sa vyrába z geneticky upravených plodín.

Že by sme mali používať kanolový olej vyrobený z tých 10%, ktoré neboli modifikované? Určite nie, ale vysvetlíme to neskôr.

Pozrime sa na tretí dôvod, prečo je úplne najlepšie, keď sa budeme držať čo najďalej od tohto oleja.

3. Kanolový olej je hydrogénový

Všetky oleje na varenie, okrem oleja „lisovaného za studena“ alebo „extra panenského“ oleja, sú rafinované. Tento proces zvyčajne zahŕňa odglejovanie; bielenie a deodorizáciu.

Patria k tomu aj vysoké teploty a/alebo použitie niektorých pekne hnusných chemikálií. Aj keď sa rozhodneme ignorovať chemikálie, nemôžeme uniknúť skutočnosti, že proces rafinácie spôsobuje hydrogenizáciu oleja, ktorý obsahuje zdravie ničiace trans mastné kyseliny.

Zhodou okolností trans mastné kyseliny v extrémnej miere poškodzujú kardiovaskulárne zdravie.

Dobre, teraz, keď sme sa pozreli na tri dôvody, prečo by sme sa mali oblúkom vyhýbať kanola oleju, pozrime sa na tento olej ako celok.

Ako vyliečiť štítnu žľazu

Čo to je kanola olej?

Olej, ktorý získame z hroznových semien je samozrejme hroznový olej; olej, ktorý získavame z kukurice, je kukuričný olej, takže, ak by sme chceli pokračovať ďalej, repkový olej musí pochádzať zo semienok repky, že?

Nuž, nie celkom, pretože vec, ktorá sa nazýva semeno kanoly, neexistuje, teda aspoň nie na našej planéte. Kanola olej sa v skutočnosti robí z repkového semena a v minulosti bol jednoducho známy ako repkový olej.

Vtedy sa repkový olej nepoužíval v potravinárskom priemysle. Namiesto toho sa primárne používal ako mazivo v priemyselných odvetviach.

Časom si to našiel cestu do potravinového reťazca. Keďže je ale tak veľmi toxický, americký Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) zasiahol a oficiálne ho v roku 1956 zakázal s odôvodnením, že repka nie je bezpečná pre ľudskú spotrebu vzhľadom na jej vysoké hladiny kyseliny erukovej.

Genetická modifikácia repkového semena

V 70. rokoch pestovatelia objavili spôsob, ako geneticky modifikovať repku olejnú. To ďalej umožnilo produkovať olej s menším obsahom kyseliny erukovej.

S redukovanou kyselinou erukovou bol olej považovaný za bezpečný na spotrebu a pôvodne bol predávaný ako „repkový olej“ alebo „LEAR Oil“ (LEAR Low Erucic Acid Rape, čiže repka s nízkym obsahom kyseliny erukovej – poznámka redakcie).

Z marketingových dôvodov sa však názov neskôr zmenil na olej Kanola (v zahraničnej výrobe uvádzaný ako Canola).

Pri znižovaní obsahu kyseliny erukovej mala genetická modifikácia svoj zmysel a bola úspešná. Lenže zároveň zvýšila aj množstvo kyseliny olejovej, a to bolo opäť vážnym dôvodom na obavy.

Kyselina olejová mala zjavnú väzbu na vznik množstva zdravotných problémov, vrátane nasledujúcich:

  • spomalenie rastu (zakázané v potrave vyrábanej pre deti do dovŕšenia veku 12 mesiacov)
  • abnormality v krvných doštičkách
  • poškodenie spôsobené voľnými radikálmi
  • zvýšené riziko vzniku určitých typov rakoviny

Stručný pohľad na geneticky modifikované plodiny

V roku 2011 bol pripravený prehľad výsledkov z 19 rôznych štúdií, ktoré zahŕňali cicavce, kŕmené geneticky modifikovanou sójou a kukuricou po dobu 90 dní.

Zistilo sa, že potraviny GMO môžu narušiť funkciu obličiek a pečene.

Prehľad, ktorý bol zverejnený prostredníctvom publikácie „Štúdie o stave životného prostredia v Európe“ uvádza, že v predmetných pokusoch došlo k zníženiu funkcie obličiek o 43,5%, zatiaľ čo k zníženiu funkcie pečene došlo o 30,8%.

Naozaj chcete svoje zdravie vystaviť takémuto riziku?

Stručne povedané, zdravé žitie a kanola, alebo keď sa vám páči viac repkový olej – jednoducho spolu nepasujú – nie sú kompatibilné.

Existuje oveľa viac a lepších a dostupných možností vrátane organického extra panenského olivového oleja; organického kokosového oleja lisovaného za studena; masla alebo ghee, posledné dva samozrejme pochádzajúce od dobytka chovaného na pasienkoch, atď.

Potrebujete ďalšie dôvody, aby ste sa vyhli oleju z repky? Ak vám tieto argumenty nestačia, potom vám úplne vážne odporúčame, aby ste si o tom dohľadali ďalšie informácie.

Garantujeme, že čoskoro sa budete vyhýbať repke ako čert krížu.

Stop Candida

Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. A nikto nevie koľko chémie, geneticky upravených “ surovín“ sa nachádza v potravinách na Slovensku. Už sa pomaly nedá verit čistote potravín od malo chovateľov / pestovateľov.. Všade okolo nás je len chémia a iné svinstva….

Pridajte komentár

*