Určite choďte voliť v eurovoľbách a pomôžte odstaviť vlastizradných progresívnych fašistov, ktorí už 6 mesiacov nerobia nič iné, len v Bruseli šíria lži a kydajú na Slovensko, aby nám zastavili eurofondy!

Úrady vyzývajú na dobrovoľné stiahnutie rozšíreného lieku na štítnu žľazu


Print Friendly, PDF & Email

FDA žiada o dobrovoľné stiahnutie všeobecne rozšíreného lieku na štítnu žľazu

Nutnosť užívať denne liek na nejaký stav môže byť problém, no určite sa vyplatí, keď ten liek pomáha držať pod kontrolou vaše symptómy.

Čo však robiť, keď zistíte, že predpísané lieky, ktoré užívate, boli stiahnuté kvôli problémom pri výrobe? Uf!

Hoci je takáto udalosť možno nezvyčajná, z času na čas k nej môže dôjsť. Len nedávno práve z tohto dôvodu nariadil dobrovoľné stiahnutie lieku na štítnu žľazu federálny Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA).

Podrobnosti stiahnutia

Medzi lieky, ktoré bol stiahnuté, patria lieky s účinnými látkami Levotyroxín a Liotyronín, používané na liečbu hypotyreózy (zníženej funkcie štítnej žľazy).

Podľa FDA bola v roku 2017 vykonaná inšpekcia čínskym výrobcom jednej z ingrediencií, obsiahnutých v týchto liekoch.

Vykonávatelia inšpekcie zistili isté nedostatočné výrobné postupy, ktoré boli dôvodmi pre toto stiahnutie.

Hoci FDA požiadala o stiahnutie uvedených liekov, zároveň tiež vyhlásila, že pacienti by mali pokračovať v užívaní svojich súčasných liekov, kým nedostanú nejaký náhradný.

Keďže sú tieto lieky pri vážnych zdravotných stavoch vo všeobecnosti nevyhnutné, najlepšie je pokračovať v ich užívaní, kým sa vám nepodarí zohnať nové.

Čo je hypotyreóza?

Hypotyreóza je stav, pri ktorom štítna žľaza nevytvára také množstvo tyroidných hormónov, aké potrebuje vaše telo pre správne fungovanie.

Tyroidné hormóny štítnej žľazy sú dôležité pre všetky orgány tela, lebo riadia spôsob, akým vaše telo počas dňa využíva energiu. Pri zníženom množstve tyroidných hormónov sa mnohé funkcie v tele spomaľujú. (1)

S týmto ochorením sa spája veľa príznakov, medzi ktoré patria:

  • priberanie
  • bolesť kĺbov a svalov
  • zápcha
  • depresia
  • spomalený tep
  • suchá koža alebo vlasy, prípadne oboje
  • problém znášať chlad
  • únava
  • opuchnutá tvár
  • struma (1)

Liečba hypotyreózy

Práve tu vstupujú do hry Levotyroxín a Liotyronín. Hypotyreóza sa dá zvyčajne liečiť jednoduchým nahradením tohto hormónu, ktorý nie je schopná vytvárať vaša štítna žľaza.

Liotyronín je terapeutická zmes tohto hormónu a Levotyroxín pomáha zmenšovať zväčšené žľazy (strumu) a liečiť rakovinu štítnej žľazy. (2, 3)

Zbohom vysoký krvný tlak

Potrebné dávkovanie môže byť u každého človeka iné a zisťuje sa sériou krvných testov a úpravami dávkovania, kým sa nedosiahne to správne. (1)

Za pomoci tejto liečby, predpísanej vaším lekárom, sa dá hypotyreóza vo väčšine prípadov držať úplne pod kontrolou. To znamená, že pre udržanie správneho množstva tyroidných hormónov je veľmi dôležité, aby ste liek užívali každý deň. (1)

Z tohto dôvodu je, napriek stiahnutiu, dôležité vyčkať, kým nedostanete nejaký nový liek a nie iba ten stiahnutý jednoducho vyhodiť. Ak máte nejaké otázky či pochybnosti, odporúčame vám čo najskôr sa pozhovárať so svojím lekárom.

e-Kniha o prírodnej liečbe štítnej žľazy

Nedávno sme publikovali našu vlastnú elektronickú knihu o tom, ako vyliečiť štítnu žľazu prírodnými prostriedkami za 90 dní.

Rady a návody, ktoré sa v nej nachádzajú, umožnia človeku štítnu žľazu vyliečiť a neraz sa úplne zbaviť potreby neustáleho užívania liekov. Táto e-kniha je k dispozícii v slovenskom aj českom jazyku.

Viac informácií o jej slovenskej verzii nájdete TU a o českom vydaní zasa TU.

Záver

Dopočuť sa, že liek, na ktorom ste denne závislí, bol stiahnutý kvôli problému pri výrobe, môže byť desivé, no najdôležitejšie je netrápiť sa!

Ak užívate niektorý z týchto liekov, pokračujte ako obvykle a čo najskôr sa porozprávajte s lekárom o ich náhrade. S pomocou zdravotných profesionálov nájdete dobrý, bezpečný liek práve pre vás.

FDA sťahuje liek: https://www.fda.gov/Safety/Recalls/ucm616601.htm

Použité zdroje

1. Hypothyroidism

2. Liothyronine

3. Levothyroxine

Spracoval: Badatel.net

Liečba osteoporózy

Zdroj: sott.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Pridajte komentár

*