Voľbou Korčoka volíte vojnu! Nevoľte za prezidenta vojnového štváča, ktorý by neváhal vyslať vašich mužov, otcov a synov na smrť do ukrajinských zákopov!

Lieky vás zmrzačia: Proti reume a bolestiam kĺbov použite tieto bylinky


Print Friendly, PDF & Email

artritida-bylinky-oleje

Artritídu spôsobuje zápal a neohybnosť kĺbov. Ide o veľmi bolestivý stav, ktorý môže zasiahnuť jeden alebo viacero kĺbov.

Existuje viac ako 200 druhov artritídy alebo reumatických ochorení a zvyčajne zasiahnu ľudí v rôznom veku.

Artritída sa spája najčastejšie so stredným vekom a zasiahne ľudí nad 50 rokov.

Čo artritídu spôsobuje?

Neexistuje len jediná príčina tohto ochorenia, ale príčiny sa líšia v závislosti od druhu artritídy.

Artritída môže vzísť zo zranenia, opotrebovania kĺbov, dysfunkcie imunitného systému alebo z infekcie.

K artritíde môže viesť aj lymská borelióza.

Ako sa dá artritída liečiť?

Na trhu existuje niekoľko účinných liekov, ako aj široká škála rôznych dláh a bandáží. Liečivá fungujú, ale môžu v tele zanechať hrozné vedľajšie účinky.

Existuje niekoľko alternatívnych foriem liečby a my vám teraz odporučíme tie najlepšie.

Prírodné prostriedky na liečbu artritídy

Zázvor

Zázvor je vynikajúcou bylinkou s mnohými liečivými vlastnosťami.

Má niektoré veľmi silné zlúčeniny, ktoré spôsobujú jeho výraznú chuť. Tieto zlúčeniny majú vynikajúce protizápalové vlastnosti.

Čaj z nastrúhaného čerstvého zázvoru posilní váš imunitný systém, zníži opuchy a zápaly. Ľudia trpiaci artritídou by mali piť aspoň jednu šálku zázvorového čaju denne. Môžete ho dochutiť citrónom a mätou.

Kurkuma

Kurkuma je jednou z tých rastlín, alebo korenín, ktoré patria medzi zázračné „lieky“ a jej liečivé vlastnosti sú známe široko-ďaleko.

Kurkuma je silným antioxidantom a používa sa pri prevencii rakoviny alebo pri podpore v liečbe rakoviny. Je to vynikajúci podporovateľ imunity, a tiež má neuveriteľné protizápalové účinky.

Môžete si z nej pripraviť čaj, alebo ju užívať vo forme tabliet.

Kurkuma predstavuje žltý prášok, ktorý pochádza z kvitnúcej rastliny rovnomenného názvu.

Bolo zistené, že užívanie kurkumy orálne vo forme tabliet je najlepší spôsob, ako bojovať proti bolestiam kĺbom a pomôcť si pri artritíde.

Zbohom vysoký krvný tlak

Zelený čaj

Zelený čaj je veľmi populárny, a to najmä u ľudí, ktorí trpia rakovinou.

Tento nápoj je plný antioxidantov a výživných látok, čím zlepšuje funkciu mozgu a pomáha pri chudnutí.

Môže spomaliť nástup Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby. Obe tieto ochorenia sú spájané s ľuďmi v určitom veku.

Bolo tiež zistené, že zelený čaj je vynikajúci pri liečbe artritídy, pretože má protizápalové účinky. K dispozícii máte zelený čaj vo forme čaju, vo forme tabliet, alebo ako tinktúru.

Aloe Vera

Aloe Vera je tradične známe pri liečbe kožných ochorení, ekzémov a úpalu. Má upokojujúce a hojivé vlastnosti a veľmi často sa používa v alternatívnej medicíne.

Používať môžete gél alebo krém z aloe priamo na boľavé kĺby, čím pocítite úľavu. Na trhu existuje veľa produktov z tejto rastliny, ako sú oleje, nápoje, či krémy.

Boswellia

Olej pochádza zo stromu Boswellia, ktorý rastie v Indii. Pochádza vlastne z gumy živice stromu a je udržiavaný vo veľkej úcte pre svoje protizápalové vlastnosti.

Blokuje látky nazývané leukotrieny, ktoré môžu napadnúť zdravé kĺby pri autoimunitných ochoreniach, čo spôsobuje artritídu.

Boswelliu môžete užívať prirodzene vo forme čaju, ale aj vo forme tabliet a topického krému.

Niektoré všeobecné informácie o artritíde

Artritída je ochorenie, ktoré je potrebné zvládnuť.

Diagnóza, ako je artritída, môže byť veľmi deprimujúca, pretože obmedzuje vaše bežné aktivity. Môžete mať sťaženú ohybnosť vašich prstov a rúk, preto môže byť písanie a nosenie ťažkých vecí pre vás problém.

Je to neuveriteľne bolestivé, najmä ak trpíte artritídou v oblasti členkov, kolien alebo nôh.

Človek potrebuje ostať fyzicky aktívny, aby artritíde predišiel, ale rovnako aj keď už trpí týmto ochorením. Vynikajúce cvičenia sú chôdza a plávanie, ako aj pilates a joga.

Je dôležité, aby ste sa udržiavali v dobrej kondícii a nemali nadváhu. Vaše kĺby musíte chrániť pred nadmerným stresom a pred extra kilami, ktoré kĺby veľmi zaťažujú.

Záver

Artritída je hrozné ochorenie.

Môžete mu však predísť alebo liečiť zdravou stravou, pravidelným cvičením alebo užívaním niektorých z vyššie spomenutých rastlín s protizápalovými účinkami.

Stop Candida

Spracoval: Badatel.net, Zdroj: holisticlivingtips.com

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. Eva Slobodova

    Zaujmavy clanok.

  2. Ešte enzým serrapeptáza tu nie je spomenutý. Je výborný

  3. tak , k tomuto clanku mi neda pridat koment. Vcelarim uz 5 rokov a tri roky používam svoje vcielky k apiterapii a mam odskusane na sebe,svojej rodine ale aj znamych a kolegoch susedov atd…. od kedy sa mi velmi dobre dari bojovaj s ochorenim klbov vcelím žihadlom nepoznam nic lepsie . kto by mal zaujem nieco vediet prosim akekolvek otazky rad zodpoviem [email protected]. nieje nad odskusane prirodne formy liecby avsak treba vediet par faktov .

    • Je dobre vediet o všetkom čo sa týka tohto ochorenia dôležitá je viera&trpezlivost°°° mám v sebe úctu ku všetkemu čo pomáha a verím v dobro človeka+++

Pridajte komentár

*